Mainos
Mainos

Vaaralliseksi luonnehdittu mies pakeni putkasta – Kuvan julkaisua harkittiin pitkään: "Hän olisi voinut aiheuttaa jotain, mikä oli estettävä"

Poliisi jatkaa sen selvittämistä, miten väkivaltarikoksista epäiltynä pidätetty mies onnistui pakenemaan Jämsän poliisiasemalta keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Mies saatiin kiinni torstai-iltana.

– Tottakai selvitetään, miten tällainen on mahdollista. Kyllä meillä koko ajan selvitystyötä tehdään, miten ja miksi tällainen pääsee tapahtumaan, toteaa rikoskomisario Ari Rutanen Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Hänen mukaansa tapauksessa ei epäillä yksittäisen virkamiehen tai muun henkilön laiminlyöntiä, vaan selvitettävänä ovat poliisin omat käytännöt ja toiminnot. Niitä on nyt tarkoitus arvioida kriittisesti.

– Aina oppimisen paikka, Rutanen kuvailee.

Rutanen ei halua miehen henkilöllisyyden julkistamisen vuoksi ottaa tarkemmin kantaa miehen rikosnimikkeisiin, mutta kertoo vangin karkaamisen olevan niistä yksi. Mies saatiin kiinni erittäin läheltä pakopaikkaa Jämsän keskustasta yleisövihjeiden ansiosta, mistä Rutanen kiittää kansalaisia.

– Jouduttiin harkitsemaan pitkään kuvan julkaisua. Hänen taustansa huomioiden hän olisi voinut aiheuttaa jotain sellaista, mikä on estettävä, Rutanen perustelee miehen henkilöllisyyden kertomista julkisuuteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme