Mainos
Mainos

Vaaratilanteen nähnyt festivaalivieras: yleisö luuli kranaattia ilotulitteeksi

Jämsän poliisi tutkii eilen Himosfestivaaleilla tapahtunutta vaaratilannetta.

Tapaus sattui Lauri Tähkä & Elonkerjuun esiintymisen loppupuolella hieman iltakymmenen jälkeen, kun yleisön keskellä sytytettiin savukranaatti. Kranaatista purkautui runsaasti savua ja tulikuumia, kipinöiviä palokaasuja. Poliisi pitää tekoa erittäin vaarallisena, sillä paikalla oli noin 5 000 ihmistä tiiviissä rykelmässä.

Eräs festivaalin naisvieras kertoo nähneensä tapauksen läheltä.

- Olin noin kymmenen metrin päässä kranaatista, jota suurin osa ihmisistä kai luuli jonkinlaiseksi ilotulitteeksi. Kranaatista nousi savua, jota tuuli vei lavan ohi backstagelle päin, silminnäkijä kertoo.

Tapauksen nähnyt nainen kertoo, että ihmisten päälle putoili kipinöitä ja haju oli kauhea. Mitään paniikkia hän ei kuitenkaan havainnut.

- Hetken kuluttua järjestysmiehet taluttivat kranaattimiehen lavan taakse.

Poliisi on ottanut teosta epäiltynä kiinni vuonna 1990 syntyneen lempääläisen miehen. Tapausta tutkitaan vaaran aiheuttamisena sekä räjähderikoksena. Poliisi selvittää myös, oliko käytetty kranaatti mahdollisesti varastettu.

Jämsän poliisi pyytää, että tapahtuman nähneet ja tilanteessa mahdollisesti loukkaantuneet tai omaisuusvahinkoja kärsineet henkilöt ottaisivat yhteyttä numeroon 071 874 6500.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme