Mainos
Mainos

Väärennetty raha leviää Oulussa, poliisi pyytää olemaan tarkkana

Oulussa on levitetty lukuisia 50 ja 20 euron väärennettyjä seteleitä alkukesän aikana.

Osa seteleistä on todettu maksamisen yhteydessä väärennetyiksi, osalla on onnistuttu tekemään ostoksia ja väärennökset on havaittu Suomen Pankin tarkastuksissa.

Poliisi pyytää kauppaliikkeitä ja kansalaisia kiinnittämään erityistä tarkkaavaisuutta seteleiden aitouteen ja ilmoittamaan väärennetyistä seteleistä ja niiden tarjoajista hätäkeskukseen numeroon 112.

Seteleillä on yritetty useassa tapauksessa maksaa paikoissa, joissa pankkikortti ei käy maksuvälineenä tai joissa asiakasvirrat ovat tiettyihin aikoihin suuria, kuten torikojuilla ja ravintoloissa.

Oulun poliisi tutkii tapauksia rahanväärennöksinä. Tutkinnassa on ollut kiinniotettuna henkilöitä, jotka ovat maksaneet ostoksia väärennetyillä seteleillä.

Väärennettyjä seteleitä on löytynyt muualtakin Suomesta, tapausten yhteyttä toisiinsa tutkitaan.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot