Mainos
Mainos

Vaasalainen kaupunginvaltuutettu tuomittiin parituksesta

Pohjanmaan käräjäoikeus on antanut tuomion laajaan paritusvyyhteen liittyen.

Yhtenä syytettynä oli vaasalainen kaupunginvaltuutettu Risto Helin, jolle syyttäjä vaati rangaistusta törkeästä parituksesta.

Juttu liittyy keskusrikospoliisin tutkimaan laajaan paritusvyyhteen. Useampi henkilö osallistui paritusrinkiin, jolla oli hallussaan kymmeniä asuntoja eri puolilta Suomea. Huoneistoissa paritettiin virolaisnaisia.

Helin hankki huoneiston tai huoneistoja prostituutiokäyttöön. Oikeuden mukaan rikos ei kuitenkaan täytä törkeän parituksen tunnusmerkistöä, koska Helin ei ole vuokrannut huoneistoa korvausta vastaan tapahtuvaa sukupuoliyhteyttä tai siihen rinnastettavaa seksuaalista tekoa varten. Tuomion mukaan Helin ei ollut tietoinen siitä, että asunnossa myydään seksipalveluja.

Muut paritusvyyhdessä syytettynä olleista tuomittiin törkeästä parituksesta.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi Helinin parituksesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies tuomittiin menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 16550 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme