Mainos
Mainos

Vaasan autojen naarmuttaja selvinnyt

Poliisi on selvittänyt Vaasan syksyisen autojen naarmuttamissarjan.

Poliisi on ottanut marraskuun alkupuolella kiinni 30-vuotiaan miehen, jota epäillään lukuisten autojen naamuttamisesta Vaasassa syyskuun puolivälin ja marraskuun välisenä aikana.

Esitutkinnassa on ollut tutkittavana lähinnä henkilöautoihin kohdistuneina vahingontekoina runsaat 150 tapausta. Osassa tapauksista vahingonteko on kohdistunut samoihin autoihin kaksi tai kolme kertaa.

Poliisin mukaan autoihin oli tehty vahinkoa viiltämällä autoja terävällä esineellä. Joihinkin autoihin oli myös aiheutettu muuta vahinkoa esimerkiksi rikkomalla peilejä.  

Useissa autoissa on ollut naarmutuksia kyljissä, katossa, etu- ja takapelteissä ja ikkunoissa. Osaan autoista oli myös kirjoitettu naarmuttamalla lyhyitä tekstejä. 

Epäilty mies on kuuluisteluissa myöntänyt naarmuttaneensa Palosaarella ja Vaasan keskustan tuntumassa useina eri päivinä useita autoja kerrallaan. Useimmat teot ovat tapahtuneet ilta-aikaan.

Teoista epäillyn miehen motiivin selvittäminen on edelleen kesken. Yhdeksi syyksi on ilmennyt se, että miehen oma taloudellinen tilanne ei ole ollut miehen toivoman mukainen. Tilanne on aiheuttanut miehessä stressiä. Tämä on aiheuttanut ilmeistä tarvetta naarmuttaa tuntemattomien uudehkoja ajoneuvoja.

Juttu etenee syyttäjälle muutaman kuukauden kuluessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme