Mainos
Mainos

Vaasassa poliisin ampumisen kohteeksi joutunut mies vangittiin – uhkaili poliisia ladatulla käsiaseella perheriidan päätteeksi

Vaasassa poliisin vatsaan ampuma mies on vangittu Pohjanmaan käräjäoikeuden päätöksellä, kertoo poliisi. Vangitseminen tehtiin sairaalassa, koska mies tarvitsee edelleen hoitoa, kertoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Poliisi ampui miestä vatsaan sunnuntain vastaisena yönä, kun mies ei totellut poliisin käskytystä, poliisi kertoi. Miehellä oli 9-millinen käsiase, joka oli poliisin mukaan luvaton, ladattu ja ampumakuntoinen.

Tapahtumat saivat poliisin mukaan alkunsa perhepiirissä tapahtuneesta ristiriitatilanteesta. Miehen epäillään ensin pahoinpidelleen perheenjäsentään Kotirannan kaupunginosassa sijaitsevassa asunnossa.

Poliisi kutsuttiin paikalle, ja heidän saavuttuaan pihalle mies lähestyi poliisia aseella uhaten. Tällöin poliisi ampui miestä vatsaan. Syyttäjä selvittää, oliko poliisin aseenkäyttö tilanteissa lainmukaista. Selvitys on vielä kesken.

Poliisitutkinnassa miehen kesämökiltä on löytynyt myös luvaton pienoiskivääri, ja miehen epäillään myös käyttäneen huumausainetta.

57-vuotiasta Vaasassa syntynyttä miestä epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, ampuma-aserikoksesta, huumausainerikoksesta, pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Tapahtumien kulku on poliisin mukaan pääpiirteittäin selvä.

– Hän on kertonut oman osuutensa tapahtumiin. Niissä ei juurikaan epäselvyyksiä ole, Kinnunen kertoo.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme