Mainos
Mainos

Väestöliitto: Nuori seksuaalirikoksen uhri jää usein vaille tukea

Nuori seksuaalirikoksen uhri jää usein vaille riittävää tukea rikosprosessissa ja pitkissä oikeudenkäynneissä, kertoo Väestöliiton lausunto.

Lausunnon mukaan henkisesti raskaan tapahtuman muisteleminen voi olla uhrille raskasta ja se voi nostaa esiin vaikean traumakokemuksen. Nuori pelkää usein unohtavansa asioita ja että hänen kokemustaan ei pidetä uskottavana.

Nuori uhri tulkitsee oikeudessa kysymykset helposti syytteiksi itseään kohtaan. Nuoren uhrin voi olla myös vaikea ymmärtää syytetyn oikeuksia, lausunnossa sanotaan

Lausunnossa todetaan myös, että oikeudenkäyntiprosessi vie usein uhrin näkökulmasta liikaa aikaa.

Väestöliiton mukaan seksuaalirikosten oikeudenkäyntiprosesseja pitäisi nopeuttaa. Väestöliitto ehdottaa myös keskusteluapua ja helposti saavutettavaa terapiaa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot