Mainos
Mainos

Vahvistus: Kuljettaja ajoi tahallaan poliisiauton keulaan – kertoo luulleensa autoa kuorma-autoksi

Poliisi vahvistaa, että henkilöauton kuljettaja pyrki ohjaamaan kuljettamansa auton vastaantulevan poliisiauton keulaan tahallisesti aiemmin tänään Kiteellä.

Henkilöauton kuljettaja oli luullut vastaantulevaa autoa kuorma-autoksi.

Törmäyksessä oli mukana poliisin pakettiauto. Törmäys sattui noin puoli neljän aikaan sunnuntaiaamuna valtatie 6:lla.

Poliisiauto kaatui hetkeksi kyljelleen

Poliisin mukaan poliisin käytössä ollut tunnuksellinen pakettiauto kaatui kyljelleen ja liukui jonkin matkaa, jonka jälkeen ajoneuvo ponnahti takaisin renkailleen ja jäi pientareelle.

Auto pysähtyi noin 50 metrin päähän törmäyspaikasta. Henkilöauto pysähtyi törmäyspaikasta noin 100 metrin päähän kaiteeseen.

Epäilty yhä sairaalassa

Kuljettaja on arvioinut oman nopeutensa olleen noin 100 kilometriä tunnissa törmäyshetkellä. Törmäyksessä pahoin vaurioitunut henkilöauto oli otettu aiemmin yöllä luvattomasti käyttöön.

Henkilöauton kuljettaja on noin 36-vuotias mieshenkilö. Hän on ollut ajokiellossa. Kuljettaja on edelleen sairaalahoidossa, mutta hänellä ei ole hengenvaaraa.

Molemmat poliisihenkilöt ovat päässeet pois sairaalahoidosta.

Poliisi tutkii tapausta törmäystä poliisiautoon kahtena tapon yrityksenä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme