Mainos
Mainos

Vaimo kuoli tulipalossa, mies pelastui vakavin vammoin – vangittiin nyt murhasta epäiltynä

Poliisi epäilee Seinäjoen Pohjan kaupungin osassa viime kuussa tapahtunutta omakotitalon paloa murhaksi.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus vangitsi tänään 50-vuotiaan miehen epäiltynä omakotitalon tahallisesta sytyttämisestä 21. syyskuuta. Palossa kuoli noin 40-vuotias perheenäiti, minkä lisäksi perheen 6-vuotias tyttö loukkaantui erittäin vakavasti. Nainen ja tyttö saatiin tajuttomina ulos talosta, mutta naista ei onnistuttu elvyttämään. Tyttö selvisi, mutta on yhä sairaalahoidossa. Palon sytyttäjäksi epäilty mies loukkaantui itse palossa vakavasti yläruumiista. Perheen 3-vuotias poika selvisi vahingoittumattomana.

Tutkinnanjohtaja rikoskomisario Vesa Ojanperän mukaan epäilyjen pohjana ovat jo tapahtumapaikalla tehdyt havainnot palon laajuudesta ja sen leviämisestä, jonka vuoksi paloa alettiin epäillä tahallaan sytytetyksi.

– Poliisi suoritti erittäin tarkan teknisen tutkinnan. Voitiin todeta, että on ollut palonestettä mukana palossa, Ojanperä kertoo.

Miehen esitys tapahtumankulusta poikkeaa poliisin näkemyksistä, ja tämä on esitutkinnassa kieltänyt epäillyt teot.

Miestä epäillään todennäköisin syin murhasta, kahdesta murhan yrityksestä ja törkeästä tuhotyöstä. Motiivi teoille on yhä poliisin selvityksen alla.

Juttua päivitetty kello 17.23: Nainen ja lapsi saatiin tajuttomina talosta, mutta naista ei saatu elvytettyä. ​​​​​​​

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme