Mainos
Mainos

Vaimonsa yli 20 puukoniskulla murhannut vapaalle jalalle 13 vuoden vankeuden jälkeen

Helsingin hovioikeus on päättänyt päästää ehdonalaiseen vapauteen miehen, joka tuomittiin aikanaan elinkautiseen vankeuteen naisen murhasta.

Mies murhasi aviopuolisonsa lyömällä tätä puukolla ainakin 24 kertaa vuoden 2005 toukokuussa Heinolan Myllyojalla. Puukotus tapahtui lehtitietojen mukaan erityistä raakuutta osoittaen. 

Hovioikeus katsoi, että vapauttamista puolsivat miehen noudattama rangaistusajan suunnitelma sekä tämän käytös vankilassaoloaikana. Myös hänen asumisensa ja toimeentulonsa vapautumisvaiheessa oli jo järjestetty.

Oikeuden mukaan tuomioon johtaneelle teolle ei vapauttamisharkinnassa ”ajan kulumisen ja hakijan ryhdistäytymisen vuoksi” voitu antaa ratkaisevaa painoarvoa.

Miehen vapauttamispäivä on 6. toukokuuta 2018, jolloin mies on istunut tuomiotaan 13 vuotta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot