Mainos
Mainos

Vain yksi on kertonut Aarnion hasisbisneksistä

Jari Aarnion huume- ja virkarikosjutussa alkaa tällä viikolla henkilöiden kuuleminen. Syyttäjien mukaan syksyllä nousee esiin painavaa näyttöä Aarniota vastaan.

Syyttäjien keskeiset kuultavat ovat nainen, joka esitutkinnassa kertoi ainoana suoraan huumekaupoista Aarnion kanssa, sekä liivijengi United Brotherhoodin (UB) johtajiin kuulunut mies.

– Merkittävä osuus näytöstä tulee henkilötodistelusta, valtionsyyttäjä Jarmo Hirvonen sanoo.

Itsekin syytteessä olevaa naista kuullaan todistelutarkoituksessa ensi viikolla. Hänen puolustuksensa on vaatinut, ettei osaa hänen kuulusteluistaan saisi hyödyntää.

Nainen kertoi viestimien mukaan, että keskusrikospoliisin tutkija vei hänet varoittamatta kuulusteluun tarjottuaan Irish coffee -drinkkejä. Oikeus hylkäsi hyödyntämiskieltovaatimuksen.

Nainen on kuitenkin kiistänyt osallistuneensa satojen kilojen hasistynnyrijuttuun, josta häntä Aarnion ja muiden kanssa syytetään.

Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi ei halunnut ennakoida todistajien tai kanssavastaajien kertomusten tärkeysjärjestystä. Hän huomauttaa, että syytetyllä ja syyttäjillä on aivan poikkeavat näkemykset jutun laajasta aineistosta. 

Jengipomo avautui paperilla 

UB-johtaja kertoi esitutkinnassa asioita, jotka voisivat linkittää Aarnion huumetynnyrin maahantuontiin. Jengipomon mukaan Aarnio kaipaili vastaanottajaa jollekin lähetykselle. Jengipomo sanoi löytäneensä vastaanottajan ja välittäneensä tälle Aarnion antamat ohjeet, prepaid-liittymän sekä 5000 euron palkkion.

– Esitutkinnan perusteella olen ymmärtänyt, että asia liittyy ilmeisesti ensimmäisen tynnyrin maahantuontiin huhtikuussa 2011. En ole osallistunut tuon huume-erän vastaanottamiseen enkä sen levittämiseen Suomessa. En tiennyt, että kyse oli hasiksen vastaanotosta, jengipomo kirjoitti loppulausunnossaan.

Jengipomoa kuullaan oikeudessa lokakuussa Aarnion jälkeen.

Jo alkavalla viikolla kuullaan UB:n rivijäsentä, jonka Aarnio ja jengipomo yrittivät syytteen mukaan lavastaa KRP:n etsimäksi hasisjutun päätekijäksi, "Pasilan mieheksi". Toinen viikon kuultavista on loviisalainen yrittäjä, jonka puheita oikeudessa kaksikko yritti syytteen mukaan suitsia uhkailemalla.

UB-pomo kertoi esitutkinnassa myös lavastamisesta ja uhkailusta. 

Puolustus: Hoiti vain virkaansa 

Kesän ajan jutussa on puitu kirjallisia todisteita. Teletietojen mukaan Aarnion virkapuhelin paikantui usein samoihin paikkoihin Pasilan miehen kännyköiden kanssa. Syyttäjä on kaivannut vastauksia myös Aarnion pihan rahakätköön ja erikoisista paikoista löytyneisiin kännyköihin.

Syyttäjän mukaan merkittävää on ollut myös Aarnion toiminta sen jälkeen, kun "silmukka alkoi kiristyä". Esimerkiksi seurantalaiteyhtiö Trevocin anonymisaattorilla pyrittiin syyttäjän mielestä sotkemaan Aarnioon liittyvää näyttöä. Tämän vuoksi yhtiön toimitusjohtajan todistus syksyllä on tärkeä.

Puolustus on perustellut Aarnion kaikkia toimia viranhoidolla ja poliisin salaisella toiminnalla.

– Valtavan laaja näyttö mielestäni osoittaa, että mistään selvästä jutusta ei ole syyttäjienkään mielestä kysymys. Jos syyttäjät nimeävät yli 2000 kirjallista todistetta ja suunnilleen sata ihmistä kuultavaksi, hyvin poikkeuksellisesta jutusta näytön kannalta on syyttäjienkin mielestä kysymys, sanoo asianajaja Riitta Leppiniemi.

Hänen mukaansa oikeusprosessista on tehnyt erikoisen ja haastavan myös se, että KRP:n tutkinta jatkuu yhä.

  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme