Mainos
Mainos

Vakava välikohtaus metrossa päättyi kaasutukseen – vartijaa potkittiin, koko vaunu tyhjennettiin

Myöhäisillan metromatka Vuosaaresta Ruoholahteen keskeytyi keskiviikkoiltana vakavaan välikohtaukseen.

Noin kymmenen hengen miesporukka vastusti Itäkeskuksen asemalla lipuntarkastusta ja alkoi painia tarkastajien sekä järjestyksenvalvojien kanssa. Nujakka yltyi niin pahaksi, että toinen vartijoista turvautui kaasuun. Herttoniemen asemalla järjestyksenvalvojat ja tarkastajat saivat apua metrovartijoilta, ja tilanne saatiin rauhoitettua.

HSL:n tarkastusyksikön päällikkö Janne Solala vahvistaa välikohtauksen MTV Uutisille.

– Tarkastajat siviilivaatteissa tulivat tarkastamaan noin 10 henkilön miesseurueen lippuja. Tietojeni mukaan osalla oli liput, valtaosalla ei. Osa miehistä alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja pyrki pois tarkastustilanteesta.

Vartijaa potkittiin maassa

Solalan saaman raportin mukaan yhtä vartijoista oli potkittu maassa, kun hän oli saanut yhden riehujista kiinni. Kaasuun oli turvauduttu, kun vartijat ja tarkastajat jäivät alakynteen. Osa seurueesta pääsi asemalla karkuun, mutta valtaosa saatiin pysäytettyä Herttoniemen asemalle.

– Ohjeistus on, että kun kaasua käytetään, kutsutaan poliisipartio sen jälkeen paikalle jälkiselvittelyihin.

Poliisin mukaan paikalle on saapunut kaksi yksikköä, ja häiriköineestä seurueesta kaksi ihmistä on toimitettu muualle. Tapauksesta on kirjattu rangaistusvaatimus, mutta ei ainakaan vielä rikosilmoitusta. Solalan mukaan kyse on selvästi järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.

– Joka tapauksessa kyseessä on normaalia vakavampi yhteenotto. Tämän suuruusluokan tapahtumia ei onneksi tule. usein Siinä on ollut ilmeisen kova painiminen ja töniminen, Solala jatkaa.

Vaunun matkustajille oireita kaasusta

Tapahtumasta kirjatusta raportista selviää, että maassa potkitun vartijan lisäksi myös yksi tarkastajista on loukkaantunut nujakassa.

Oireita lienee muillakin, sillä vaunussa käytetty kaasu altisti sille kaikki vaunun matkustajat. Solala pyytääkin vaunun matkustajia olemaan yhteydessä HSL:ään tapauksen selvittämiseksi ja mahdollisten terveydenhoitokulujen kattamiseksi.

Solalan mukaan kyseinen vaunu oli suljettuna loppuillan ja se poistettiin liikenteestä puhdistustoimenpiteitä varten.

MTV Uutisten toimittaja testasi aiemmin, miltä kyynelkaasu tuntuu. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme