Mainos
Mainos

Väkivaltarikosten määrä kääntyi laskuun

Poliisin tietoon tulleiden väkivaltarikosten määrä on laskenut tänä vuonna, kertoo Poliisihallitus tiedotteessaan.

Poliisin tilastojen mukaan tammi-syyskuussa tehtiin 7,7 prosenttia vähemmän väkivaltarikoksia kuin viime vuonna samaan aikaan. Näin siitäkin huolimatta, että henkirikosten määrä yrityksineen nousi viime vuodesta.

Tiedotteessa arvioidaan, että oikein kohdistettu valvonta selittää osaltaan yleisellä paikalla tapahtuneiden pahoinpitelyjen vähenemistä. Poliisiylijohtaja Mikko Paatero myös arvioi, että tarkastelujaksolla törkeitä pahoinpitelyitä on kirjattu syystä tai toisesta herkemmin henkirikosten yrityksiksi.

Yhteensä poliisille on ilmoitettu syyskuun loppuun mennessä runsaat 600 000 rikosta. Se on yli kahdeksan prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot