Mainos
Mainos

Valefilmiryhmän vetäjälle linnaa laittomasta maahantulosta

Valefilmiryhmän järjestäminen Suomeen toi ghanalaismiehelle hiljattain vuoden ja neljä kuukautta vankeutta Vantaan käräjäoikeudessa. Mies passitettiin istumaan tuomiotaan heti. Tuomio on nyt lainvoimainen, sillä siitä ei valitettu hovioikeuteen.

Oikeus katsoi miehen syyllistyneen törkeän laittoman maahantulon järjestämiseen, petokseen ja väärennykseen.

Ghanalaisryhmä teki viime syksynä suomalaisen tuotantoyhtiön kanssa sopimuksen lyhytelokuvan kuvaamisesta Suomessa. Vasta ryhmän tultua maahan selvisi matkan todellinen syy, kun kolme tulijaa haki Suomesta turvapaikkaa.

Oikeuden mukaan kahden matkalaisen passeihin oli väärennetty elokuvien tekoon liittyvät ammatit. Ghanassa oli myös järjestetty koulutusta, jossa lähtijöitä oli opastettu esiintymään keksityissä ammateissa.

Oikeus katsoi, että rikosta oli järjestämässä useita ihmisiä ja toiminnalla tavoiteltiin huomattavaa taloudellista hyötyä. Tarkoituksena oli ilmeisesti tuoda Suomeen lisää väkeä tämän vuoden alussa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme