Mainos
Mainos

Valelääkäri Esa Laiholle raskaat syytteet potilaiden tappamisesta

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske on päättänyt nostaa syytteet valelääkäri Esa Laihoa vastaan kahdesta taposta ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä.

Väkivaltarikosten epäillään tapahtuneen vuosina 2004-2011. Uhreina ovat olleet Laihon potilaat. Valtakynnansyyttäjänviraston tiedotteen mukaan toimiessaan lääkärinä ilman koulutusta Laihon on täytynyt käsittää menettelyjensä varsin todennäköiseksi seuraukseksi joko potilaan kuolema tai hengenvaarallinen tila.

"Hän on kaiken aikaa tiennyt, että ilman asianmukaista lääkärin ammattiin johtavaa koulutusta häneltä on puuttunut tosiasiallinen osaaminen hoitaa vanhuspotilaita, jotka ovat olleet erilaisista syistä huonossa kunnossa, osin jopa kriittisessä tilassa."

Laiho on kiistänyt syyllistyneensä epäiltyihin rikoksiin. Hän toimi väärien tutkintotodistusten avulla lääkärin ammatissa vuodesta 2001 lähtien, aluksi harjoittelijana ja lopulta itsenäisenä lääkärinä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme