Mainos
Mainos

Valelääkäri Laihoa epäillään kahdesta taposta

Poliisi epäilee lääkärinä esiintynyttä Esa Laihoa kahdesta taposta ja neljästä törkeästä pahoinpitelystä.

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi lääkärinä esiintynyttä Esa Laihoa koskevan rikostutkinnan. Tutkinnassa selvitettiin Laihon potilailleen mahdollisesti aiheuttamaa hengen ja terveyden vaaraa.

– Esitutkinta käynnistettiin kahdeksan tapauksen osalta, joista kolmessa rikosnimikkeenä oli tappo ja viidessä törkeä pahoinpitely, kertoo tutkinnan johtaja rikosylikomisario Juha Rautaheimo.

Syyteharkintaan on nyt lähetetty kuusi tapausta. Kaksi niistä on nimikkeellä tappo ja neljä nimikkeellä törkeä pahoinpitely. Yhden tapauksen nimike muuttui tutkinnan aikana taposta törkeäksi pahoinpitelyksi.

Kahden tapauksen esitutkinta päättyy.

– Kyseisissä tapauksissa meillä ei ole syytä epäillä Laihon syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn. Mahdollisten muiden lievempien rikosepäilyjen osalta rikosten syyteoikeus on vanhentunut, kertoo Rautaheimo.

Esa Laiho kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Syyteharkinnan asiassa tekee apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske.

Laiho sai viime kesänä syytteet muun muassa törkeistä petoksista ja luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta. Hänen epäillään toimineen vuosia väärennetyillä lääkärinpapereilla.  
Hän on kiistänyt nämäkin.  

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme