Mainos
Mainos

Valelääkärijupakka: Hovioikeus antoi varoituksen Valviran virkamiehille

Helsingin hovioikeus on tuominnut kolme Valviran virkamiestä virkavelvollisuuden rikkomisesta kahden valelääkärinä toimineen miehen tapauksissa.

Ensimmäisessä tapauksessa kyse oli lääkärinä toimineen Esa Laihon tutkintodistuksen aitouden selvittämisessä. Toisessa tapauksessa kyse oli puolestaan siitä, kun valelääkäri Juhani Zarionoville myönnettiin rajoitettu oikeus toimia lääkärinä.

Hovioikeuden mukaan virkamiehet eivät toimineet tahallisesti, vaan kyse oli huolimattomuudesta. Käräjäoikeus oli pitänyt virkamiesten toimintaa tahallisena.

Hovioikeus kuitenkin katsoi, että virkamiesten toimintaa ei voinut pitää vähäisinä. Tämän takia heidät tuomittiin virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Käräjäoikeudessa virkamiehille oli tuomittu sakkorangaistukset, mutta hovioikeus piti oikeudenmukaisena rangaistuksena varoitusta.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot