Mainos
Mainos

Valelääkärin tuomio ratkeaa huomenna

Karkkilassa ja Karjaalla valelääkärinä toimineella miehellä on huomenna kohtalon päivä, kun Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus antaa iltapäivällä jutussa kansliatuomion.

Mika Jokista syytetään kahdesta törkeästä väärennyksestä, kahdesta luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja kahdesta törkeästä petoksesta.

24-vuotias Jokinen on myöntänyt osin syytteet oikeiksi mutta katsoo, etteivät väärennykset ole törkeitä eikä hän ole syyllistynyt petoksiin.

Jokinen kertoi oikeudessa saaneensa kimmokkeen toimiinsa hetken mielijohteesta. Hän oli ollut vuonna 2008 työttömänä ja lääketiede kiinnosti.

Jokinen työskenteli terveyskeskuslääkärinä kuukausien ajan ilman koulutusta. Jokisen jäljiltä ei ole löytynyt vakavia hoitovirheitä.

Syyttäjä on vaatinut ensisijaisesti ehdotonta vankeutta tai yhdyskuntapalvelua. Ex-työnantajat peräävät yli 100 000 euron korvauksia.

(STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme