Mainos
Mainos

Valepankkiryöstöstä vangitut piilottelivat kasvojaan oikeudessa

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi miestä ja yhden naisen Helsingin Töölön OP Pankissa tapahtuneesta törkeästä varkaudesta. Vangitut ovat kaksi Turkin kurdia ja ulkomaalaistaustainen suomalaisnainen, joka toimi pankin kassavirkailijana.

Toinen miehistä on niin sanotuksi lippalakkimieheksi uskottu henkilö, joka oli Helsingin OP Pankin Tullinpuomin-konttorissa rikoshetkellä viime perjantaina.

Kolmikko piiloutui oikeudessa tiiviisti takkiensa ja huppujen taakse. Vangitut ovat noin 20-25-vuotiaita, ja nimien perusteella ainakin kaksi heistä on sukulaisia.

Teon motiivina yhden henkilön rahantarve

Tänään vangitun kolmikon lisäksi poliisilla oli aiemmin pidätettynä neljäskin henkilö, mutta hänet päästettiin sittemmin vapaaksi. Helsingin rikospoliisin mukaan on kuitenkin mahdollista, että tekijöitä on ollut kaikkiaan neljä.

- On mahdollista, että tähän liittyy vielä yksi henkilö. Hänen osaltaan tutkinta menee eteenpäin ensi viikonlopun aikana, toteaa Helsingin rikospoliisin rikosylikomisario Juha Rautaheimo MTV:n uutisille.

- Tutkinta on edennyt hyvin. Poliisilla on varsin hyvin selvillä tapahtumien kulku ja ne henkilöt, jotka ovat tekoon osallistuneet.

Poliisin mukaan teon taustalla on ollut todennäköisesti kolmannen vangitun rahantarve. Pankkiryöstäjät saivat saaliikseen 60 000 euroa.

Rahavaikeuksissa ollut henkilö ei kuitenkaan ollut pankissa ryöstöhetkellä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme