Mainos
Mainos

Valepoliisit yrittäneet huijata rahaa vanhuksilta

Poliisille on tullut ilmoituksia Helsingissä iäkkäitä ihmisiä huijaavista valepoliiseista. 

Uhreille on joko soitettu ja pyydetty pankkikorttia ja tunnusluku tai joissakin tapauksissa huijarit ovat ilmaantuneet uhrin ovelle utelemaan arvo-omaisuudesta ja rahavaroista. Tekijät ovat valinneet uhreiksi yli 80-vuotiaita henkilöitä.

Soittohuijauksissa valepoliisit ovat seuranneet uhrin nostavan pankkiautomaatilta rahaa, ja uhrin palattua kotiinsa on tälle soitettu esiintyen poliisina.

– Huijarit ovat sanoneet puhelun koskevan poliisiasiaa, esimerkiksi kuinka "automaatilla on ollut korttikopiointilaite tai väärennettyä rahaa". Pankkitunnuksia saatetaan kysyä suoraan puhelimessa tai sitten ehdotetaan, että poliisi tulee kotiin tutkimuksia varten, kertoo rikoskomisario Petri Juvonen Helsingin poliisilaitokselta.

Asunnolle tulija ei ole esittänyt virkamerkkiä ja pian huijari on pyytänyt pankkikortin ja tunnusluvun.

Huijarit ovat saattaneet ilmestyä uhrin ovelle ja esiintyneet poliisina ja udelleet arvo-omaisuudesta ja rahavaroista. Huijarit eivät näissäkään tapauksissa ole esittäneet virkamerkkiä.

Juvonen painottaa, että poliisi ei koskaan kysy pankkitunnuksia tai pin-koodeja eikä myöskään sulje pankki- tai luottokortteja.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme