Mainos
Mainos

Valmistaja vastaa metanolisyytöksiin: Epäilemme tuoteväärennöstä

Virolainen alkoholivalmistaja AS Liviko puolustautuu sen valmisteeseen liittyviä metanolisyytöksiä vastaan.

Liviko korostaa, että kaikki sen valmistamat juomat ovat EU:n säätämien elintarviketurvallisuus- ja laatumääräysten mukaisia. 

– Viron elintarviketurvallisuusvirasto suorittaa AS Livikon tuotteiden riippumatonta valvontaa, eikä se ole antanut Livikolle huomautuksia tai havainnut puutteita tuotteiden laadussa, Liviko kertoo tiedotteessaan.

Livikon mukaan sen jokaisesta valmistetusta alkoholijuomaerästä säilytetään suljettuja tuotenäytteitä kyseisen tuotteen takuuajan loppuun saakka.

– Olemme luonnollisesti valmiita avaamaan tuotenäytteemme kokeiden suorittamista varten – siihen tarkoitukseen niitä juuri säilytetään, laboratorion johtaja Velve Tagger sanoo.  

Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on hoidettu mieshenkilöä, jonka epäillään saaneen metanolimyrkytyksen. Mies on kertonut ostaneensa 80-prosenttista Viru Valge -vodkaa Venäjän Värtsilässä sijaitsevasta tax free - kaupasta.

Liviko on huolissaan tuotemerkkinsä mahdollisesta väärennöksestä ja on ollut yhteydessä venäläiseen jälleenmyyjään asian selvittämiseksi.

Täyttä varmuutta pullojen aitoudesta tai niiden sisällöstä ei ole mahdollista saada, koska Pohjois-Karjalan keskussairaala on hävittänyt pullon sisältöineen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot