Mainos
Mainos

Valpas siivooja hätisti huppupäiset murtovarkaat yöhön – joutui turvautumaan moppiinsa

Valpas siivooja esti viime yönä neljää ihmistä pääsemästä liiketiloihin Itäkeskuksessa. Poliisi epäilee heitä varkauden yrityksestä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun liiketilojen siivooja kuuli aamuyöllä jonkun kolistelevan liiketilojen ovella. Helsingin poliisin mukaan hän oli mennyt katsomaan, mistä äänet tulivat ja avannut lukitun oven. Oven takana oli ollut hänen yllätyksekseen neljä ihmistä huput päiden yli vedettynä ilmeisesti murtopuuhissa.

Kolme huppupäistä ihmistä lähti paikan päältä heti karkuun, mutta etummaisena ollut henkilö yritti hetken panna siivoojalle vastaan.

Siivooja joutui jopa turvautumaan moppiinsa, ja mopin varsi vääntyi nopean kahakan seurauksena. Siivooja oli vieläpä yrittänyt pysäyttää epäillyt, mutta he ehtivät kuitenkin karata yöhön.

Paikalle soitettu poliisipartio otti ylös silminnäkijähavaintoja, ja tapauksen tutkinta jatkuu rikosnimikkeellä varkauden yritys.

Poliisi kiittelee siivoojaa valppaudesta

Poliisi kiittää siivoojaa valppaasta toiminnasta. Lain mukaan jokaisella on jokamiehen kiinniotto-oikeus.

Poliisi haluaa kuitenkin muistuttaa, että voimakeinoja ei saa käyttää enempää kuin voidaan pitää kokonaisuuteen nähden perusteltavissa. Jos voimaa käyttää tällaisessa tilanteessa enemmän kuin on tarpeen, on riskinä, että kiinniottajakin saattaa syyllistyä johonkin rikokseen.

Tässä kyseisessä tapauksessa ei kuitenkaan ollut kyse liiallisesta voimankäytöstä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme