Mainos
Mainos

Valtakunnansyyttäjä Keskisuomalaisessa: Ulvila-yhteistyö epäonnistui

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen pahoittelee Ulvilan henkirikosjutun käsittelyn pitkittymistä, kirjoittaa Keskisuomalainen. Nissinen valittelee lehdelle tilanteen olevan asianosaisille onneton.

Nissisen mukaan poliisin ja syyttäjän yhteistyö epäonnistui jutun esitutkinnassa.

– Syyttäjä on omalta osaltaan vastuussa siitä, että asioiden käsittely on venynyt. Myös poliisin esitutkinnassa oli alussa ongelmia. Asianosaisten kannalta on onnetonta, että asia on kestänyt näin pitkään. Olen siitä pahoillani, Nissinen sanoo Keskisuomalaisen haastattelussa.

Nissisen mielestä on kaikkien etu, että korkein oikeuskin käsittelee tapauksen.

Anneli Auerin puoliso surmattiin kotonaan vuonna 2006. Vaasan hovioikeus on hylännyt Aueria kohtaan nostetut murhasyytteet, mutta korkein oikeus antoi eilen syyttäjälle valitusluvan korkeimpaan oikeuteen.

Syyttäjän on vastaisuudessa oltava nykyistä tiukemmin mukana rikosasioiden tutkinnassa. Syynä on uuden esitutkintalain astuminen voimaan vuonna 2014. Uusi laki lisää syyttäjän vastuuta siitä, milloin esitutkinta on riittävä.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme