Mainos
Mainos

Valtakunnansyyttäjä Nissisen virkarikosepäily muuttui aiempaa vakavammaksi – syyttäjille hankittiin koulutusta veljen yritykseltä

Esitutkinta valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen esteellisyysepäilystä on valmistunut, keskusrikospoliisi kertoo. Rikosepäily on muuttunut aiempaa vakavammaksi.

Poliisi on selvittänyt, onko Nissinen osallistunut koulutuksen hankkimiseen syyttäjille esteellisenä.

Esitutkinnan mukaan syyttäjille hankittiin johtamiskoulutusta Deep Lead Oy:lta, jonka hallituksen puheenjohtaja on Nissisen veli, joka myös omistaa osa-enemmistön yhtiön osakkeista. Koulutushankintoihin käytettiin yli 74 000 euroa.

Aiemmin keskusrikospoliisi epäili Nissistä huolimattomuudesta. Nyt Nissisen epäillään rikkoneen virkavelvollisuutta tahallaan, eli epäilyn mukaan hänen on ainakin täytynyt ymmärtää toimivansa lain vastaisesti. 

Nissinen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen.

Keskusrikospoliisin mukaan tapauksen esitutkintamateriaali on siirtynyt syyteharkintaan oikeuskanslerinvirastoon.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot