Mainos
Mainos

Valtakunnansyyttäjänvirasto puuttui epäiltyyn uhkailuun AKT:ssä

Tekoa vähäisenä pitänyt helsinkiläissyyttäjä sai moitteita

Valtakunnansyyttäjänvirasto on määrännyt nostamaan syytteen Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) työntekijän uhkailusta epäiltyä miestä vastaan.

Mies oli uhkaillut nauhalle päätyneessä puhelinsoitossa työntekijän henkeä ja terveyttä. Hän oli sanonut, että katkaisee jalat tai järjestää henkirikoksen, ellei mies eroa liiton palveluksesta. Työntekijä otti uhkauksen todesta ja vietti seuraavan yön hotellissa.

Helsingin syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä ei nostanut syytettä, koska piti asiaa vähäisenä. Hänen päätöksessään ei ollut mainintaa henkirikoksella uhkauksesta, vaikka nauhoite puhelusta oli esitutkinta-aineistossa.

Valtakunnansyyttäjänvirasto määräsi tänään Helsingin johtavan kihlakunnansyyttäjän nostamaan soittajaa vastaan syytteen laittomasta uhkauksesta.

Aiemman päätöksen tehnyttä syyttäjää kehotettiin kiinnittämään vakavaa huomiota esitutkinta-aineistoon perehtymiseen sekä vähäisyysperusteen soveltamiseen syyttämättä jättämisessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme