Mainos
Mainos

Valviran ja TEO:n johtoa epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta

Valviran ja sen edeltäjän Terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen TEO:n ylin johto ovat epäiltyinä virkavelvollisuuden rikkomisesta valelääkärijupakoissa. Poliisi on saanut valmiiksi virkarikoksia koskevan esitutkinnan, ja asia siirtyy Helsingin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Tutkinnanjohtaja Mikko Eränen näkee, että käytänteet ja ohjeistus Valvirassa ja TEO:ssa ovat olleet riittämättömiä suhteessa toimintaympäristön muutoksiin.

-TEO ja myöhemmin Valvira eivät ole pystyneet täyttämään sitä lupa- ja valvontavelvoitetta, minkä laki niille on asettanut, luonnehtii Eränen johdon vastuita.

Lupa- ja valvontaosaston työntekijöitä ja heidän esimiehiään epäillään yksittäisistä laiminlyönnistä ja valvontavelvollisuuden rikkomisista.

Yhteensä epäiltyjä on seitsemän. Virkarikostutkinnan pontimena ovat olleet niin Tampereen valelääkärin kuin valelääkäri Esa Laihon tapaus.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ylen uutiset.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme