Mainos
Mainos

Valviran virkamiehet poliisin kuultaviksi

Helsingin poliisi aloittaa Valviran virkamiesten kuulustelut tänään. Poliisi tutkii, onko Valvirassa syyllistytty virkarikoksiin epäiltyjen valelääkäritapausten selvittelyssä. Epäiltyjä on poliisin mukaan useita.

Poliisi on aloittanut esitutkinnan omasta aloitteestaan.

Aamulehti kertoi tänään, että Valviralta pyydettiin viime vuonna selvitystä epäillystä Tampereen valelääkäristä. Valvira myönsi Ylelle, että tutkinnon aitoutta selviteltiin yhdessä Opetushallituksen kanssa, mutta sen jälkeen asia jäi sikseen.

Valvira selvitti aikoinaan myös epäillyn valelääkärin Esa Laihon tutkintoa nimettömän kantelun perusteella. Silloinkin apua pyydettiin Opetushallitukselta.

Opetushallitus vastasi, että nähtyjen paperien perusteella tutkintotodistus vaikuttaa aidolta, mutta varman tiedon saisi vain ottamalla yhteyden yliopistoon Pietarissa. Valvira ei kuitenkaan tuolloin ottanut yhteyttä oppilaitokseen.

Poliisitutkinta koskee sitä, jätettiinkö selvittelyt Valvirassa puolitiehen.

(MTV3 - STT)

Katso Saara Rantasen juttu (Seitsemän uutiset 17.11.2011)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme