Mainos
Mainos

Valvontakameravideo julki: Kamera tallensi aivan vieressä, kun perheenäiti surmattiin Tampereella

Lounastauolla ollut kiinalainen perheenäiti surmattiin Tampereen Hervannassa vuonna 2011. Tekijää ei ole saatu kiinni siitä huolimatta, että henkirikos tapahtui keskellä kirkasta päivää vilkkaan ulkoilureitin varrella.

Nokialla insinöörinä työskennelleen naisen surmaaja ei tallentunut myöskään rikospaikan lähellä sijaitsevaan valvontakameraan, jonka ennen julkaisematonta kuvaa on annettu nyt julkisuuteen. Valvontakameravideon julkaisi ensimmäisenä Aamulehti. Voit katsoa videon yltä.

Kamera sijaitsee noin parinsadan metrin päässä rikospaikalta. Videolta näkyy rikoksen tapahtumahetki ja vain muutaman minuutin kuluttua sen jälkeen käynnistynyt poliisitutkinta.

Viranomaiset olivat paikalla poikkeuksellisen nopeasti, sillä lähellä sijaitsevan Poliisiammattikorkeakoulun pihassa istui autoissaan liuta poliisimiehiä odottamassa alipäällystökurssin kenttäharjoituksen alkua, Aamulehti kertoo.

Tutkinta edelleen käynnissä

Ensimmäiset, ulkopuoliset auttajat olivat paikalla ennen poliiseja, sillä he kuulivat naisen englanninkieliset avunhuudot. He eivät kuitenkaan ehtineet nähdä tekijää, vaan paikalle saapuessaan heitä oli vastassa ainoastaan kuoleva nainen.

Poliisi on kertonut, että uhria lyötiin teräaseella ainakin päähän. Varsinaisella verityöllä ei ole silminnäkijöitä, vaikka tapahtumapaikan lähistöllä on taloja, toimistorakennus ja koirapuisto. Surmapaikka on vilkkaan ulkoilureitin ainoa kohta, johon niistä ei näe suoraan.

5. syyskuuta 2011 tapahtunutta henkirikosta tutkitaan edelleen, ja poliisi pyytääkin tapauksesta mahdollisesti jotain tietäviä ilmoittamaan pienimmistäkin mahdollisista tiedoista tai havainnoista puhelimitse numeroon 029 544 5317 tai sähköpostitse osoitteeseen keskitettytutkinta.sisa-suomi@poliisi.fi. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme