Mainos
Mainos

Vammalan naispappauskiista säästyy rikostutkinnalta

Poliisi selvitti, ovatko Vammalan seurakunnan kirkkoherrat ja Turun piispa syyllistyneet rikokseen, kun nämä vaativat seurakunnan kappalaista toimittamaan jumalanpalvelusta vastoin vakaumustaan naisteologin kanssa.

Vammalan seurakunnan naispappeuskiista ei johda rikostutkintaan. Keskusrikospoliisi on päättänyt, ettei se aloita esitutkintaa Vammalan seurakunnan kirkkoherran, vs. kirkkoherran ja Turun piispan toiminnasta jupakassa.

Kolme ihmistä pyysi toukokuussa poliisia selvittämään, ovatko mainitut henkilöt syyllistyneet rikokseen, kun he vaativat seurakunnan kappalaista toimittamaan jumalanpalvelusta vastoin vakaumustaan naispapin kanssa.

KRP:n selvityksen mukaan jutussa ei ole syytä epäillä rikosta.

Tapahtumat juontavat juurensa viime kevääseen, jolloin Vammalan seurakunnan kappalainen ei saapunut työvuoroon messuun, jossa hänen oli määrä avustaa naispuolista pastoria. Kappalainen oli anonut messun ajaksi virkavapautta, mutta sitä ei ollut myönnetty.

Vammalan kirkkoherra teki työstä poisjäännistä ilmoituksen tuomiokapitulille.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme