Mainos
Mainos

Vangituilla uusnatseilla on kontollaan useita väkivaltarikoksia

Suomen Vastarintaliikkeen Jyväskylän lauantaisesta mellakasta epäillyillä suomalaismiehillä on kontollaan aiempia tuomioita muun muassa väkivaltarikoksista.

Jyväskylän mellakan johtamisesta epäilty liikkeen johtaja on tuomittu Oulussa tehdystä kokoomuksen vaalityöntekijän pahoinpitelystä. Pahoinpitely tapahtui Oulun kävelykadulla Rotuaarilla huhtikuussa 2011.

Uusnatsipomo liikkui Oulussa seurueessa, jonka yksi jäsen tuomittiin tammikuussa käräjillä Jyväskylän kirjastopuukotuksesta sekä Oulussa tapahtuneesta kaasuhyökkäyksestä vasemmistopoliitikkoa vastaan. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Kahdella Jyväskylän mellakasta vangitulla on puolestaan kontollaan tuomio törkeästä vahingonteosta. Toisella heistä on lisäksi tuomio pahoinpitelystä, jonka uhri oli nimestä päätellen ulkomaalaistaustainen. Toinen puolestaan on tuomittu kolmesta pahoinpitelystä sekä laittomasta uhkauksesta.

Tiedot tuomioista perustuvat STT:n Oikeusrekisterikeskuksesta hankkimiin tietoihin. Tuomioiden lisäksi osalla heistä on juttuja vireillä tuomioistuimissa.

Jyväskylän uusnatsimellakasta on vangittu viisi suomalaista ja kaksi ruotsalaista. Poliisi etsii vielä noin kymmentä ihmistä, joita epäillään mellakkaan osallistumisesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme