Mainos
Mainos

Vanhuksilta varastaneelle valeputkimiehelle vankeutta

Putkimiehenä esiintynyt 56-vuotias mies varasti rahaa ja muuta omaisuutta lukuisilta vanhuksilta viime syksynä ja talvena. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen vankeuteen neljästätoista varkaudesta ja viidestä varkauden yrityksestä.

Porilainen mies oli huijannut vanhuksia pääasiassa Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla, mutta myös Turussa, Savonlinnassa, Loviisassa ja Jyväskylässä. Hän pääsi sisään vanhusten koteihin esiintymällä putkimiehenä. Mies anasti kodeista pääasiassa rahaa ja erilaisia maksukortteja. Vanhin uhreista oli syntynyt vuonna 1913.

Mies sai yksittäisistä asunnoista saaliikseen suurimmillaan 600 euroa. Yhteensä hän keräsi varkauksilla kokoon lähes kolmetuhatta euroa.

Mies teki rikokset ehdonalaisen vapauden koeajalla, mikä pidensi tuomiota. Käräjäoikeus määräsi hänelle 10 kuukautta 15 päivää ehdotonta vankeutta.

Asiaa ei puida enää hovioikeudessa, sillä ratkaisuun ei ole ilmoitettu tyytymättömyyttä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme