Mainos
Mainos

Vanhuksilta viety lompakko ja sitten kysytty pankkikortin tunnuksia

Poliisiksi esittäytynyt henkilö on soitellut vanhuksille ja kysellyt pankkikortin tunnuslukua rikoksen selvittämiseksi. Sitä ennen heiltä on viety lompakko, jopa kotoa. Poliisi varoittaa asiasta.

Tapauksia on kirjattu Pohjois-Karjalasta, Etelä-Karjalasta, Kainuusta ja Pohjois-Savosta yhteensä ainakin kahdeksan kappaletta, joissa tekotapa on ollut pitkälti sama.

Tapahtumia on tutkittu törkeinä varkauksina, maksuvälinepetoksina ja virkavallan anastamisena. 

Pohjois-Karjalan poliisi tavoitti eilen Lieksasta mieshenkilön, jota epäillään teoista. Mies on tällä hetkellä kiinniotettuna Joensuun poliisivankilassa ja kuulustelut ovat parhaillaan käynnissä.

Komisario Kimmo Wetterstrand muistuttaa, että poliisi ei koskaan eikä missään tilanteessa kysy pankkikortin tunnuslukua.

- Poliisi ei yksinkertaisesti tarvitse sitä mihinkään. Toisekseen on hyvä tähdentää, että huolimatta Suomen lintukotomaineesta oman asunnon ovet tulisi pitää lukittuna myös silloin, kun asunnossa ollaan paikalla. Nyt tutkittavana olevissa jutuissa lompakkoja on joutunut varkaan matkaan senkin vuoksi, että asuntojen ovet ovat olleet lukitsematta, Wetterstrand korostaa poliisitiedotteessa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme