Mainos
Mainos

Vanki lähti paljain jaloin pakoon – "maratoonaripoliisi" sai karkurin kiinni

Mikkelissä oli eilen iltapäivällä takaa-ajotilanne, kun tutkintavangiksi määrätty mies karkasi vartjoilta heti vangitsemiskäsittelyn jälkeen.

Kolmikymppinen omaisuusrikoksista epäilty mies jätti lipokkaansa vankilan pihalle ja juoksi paljain jaloin Mikkelin keskustassa. Vankia vartioinut poliisimies säntäsi vangin perään.

Mies pakeni Vilhonkadun suuntaan ja heitti paetessaan takaa-ajavan poliisimiehen eteen polkupyörän, jolloin poliisi kaatui ja loukkasi lievästi itseään. Pakomatka jatkui ja vanki hyppäsi musiikkiopiston parkkipaikalla olleiden kahden pysäköidyn auton ylitse ja jatkoi karkumatkaansa kohti Hännin urheilukenttää. Vanki kaatui Urheilukentän rinteessä, mutta nousi ylös ja jatkoi pakoansa Nuijamiestenkadulle, missä yritti pysäyttää ohiajavaa autoa. Poliisi kuitenkin sai vangin kiinni. Mies ei tehnyt kiinniottotilanteessa vastarintaa.

– Paennut vanki ei arvannut, että hänen peräänsä lähtenyt vanhempi rikoskonstaapeli on Mikkelin poliisiaseman kovakuntoisimpia miehiä ja harrastaa vapaa-ajoillaan muun muassa maratonjuoksuja, joten olisi pysynyt pitemmänkin matkan vangin kintereillä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Tutkintavanki tulee saamaan karkumatkastaan syytteen vangin karkaamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme