Mainos
Mainos

Vanki silppusi patjan ja sytytti sen tuleen – tutkintavanki käytettiin sairaalassa

Miespuolinen vanki sytytti tulipalon sellissään Jokelan vankilassa Tuusulassa puolenpäivän jälkeen.

Vankilan johtajan Eeva Säisän mukaan vankilan henkilökunta sai tilanteen nopeasti hallintaan. Säisä kertoo tulipalon vaikuttavan tahallaan sytytetyltä. Ilmeisesti vanki silppusi sellin patjan ja sytytti sen tuleen. Säisän mukaan vangeilla saa olla tulentekovälineet tupakointia varten.

Vangin motiivi tulipalon sytyttämiselle ei ole vielä tiedossa. Säisän mukaan tahallinen teko menee todennäköisesti poliisin tutkittavaksi.

– Tahallinen teko ei ole enää ilkivaltaa, eikä hoidu meidän sisäisessä kurinpidossa, vaan se on poliisin tutkittava asia, Säisä sanoo.

Palohälytys kulkeutuu automaattisesti myös pelastuslaitokselle. Paikalle saapunut pelastushenkilökunta tuuletti osaston ja ensihoitajat tarkistivat vangit sekä henkilökunnan mahdollisilta savuhaitoilta.

Säisän mukaan tulipalon sytyttänyt miespuolinen tutkintavanki ja yksi henkilökunnan jäsen vietiin varotoimenpiteenä sairaalaan tarkistettaviksi. Kiinteistölle ei tullut hänen mukaansa suurta vahinkoa.

Tulipalo syttyi Jokelan vankilan suljetun laitoksen puolella. Jokelan vankilassa on sekä suljettu laitos että avovankilaosasto.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot