Mainos
Mainos

Vankikarkurin pako päättyi silmittömään väkivaltaan - kolme sivullista sairaalaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi maanantaina kaksi nuorta romanimiestä epäiltynä erittäin väkivaltaisesta rikossarjasta. Toinen heistä on 20-vuotias mies, joka karkasi kymmenen päivää sitten Keravan vankilasta.

Kolme miestä oli autolla liikkeellä Lohjalla viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä. Auto ajautui tieltä heti Tynninharjulla puolen yön maissa.

Rikoskomisario Rauli Salonen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että paikalle tuli kaksi miestä hyvää hyvyyttään katsomaan tarvittaisiinko apua. He olivat kuulleet törmäyksen äänen.

Yksi autossa olleista oli jonkin verran loukkaantunut. Miehet olivat tarjoutuneet soittamaan ambulanssin.

Apu ei romanimiehille kelvannut, vaan he pahoinpitelivät molemmat auttajat. Toinen auttajista oli yrittänyt pakoon, mutta hänet saatiin kiinni. Miestä kuristettiin ja lyötiin.

– Hän sai erittäin vakavia vammoja, muun muassa aivovamman ja murtumia kasvoihin, Salonen kertoo.

Toinen puukotus

Kolmikko jatkoi kävellen läheiselle ST1:n bensa-asemalle, jossa sattui olemaan säiliöauto.

Kuorma-auton kuljettajaa lyötiin puukolla yhdeksän kertaa. Suuri osa oli torjuntavammoja käsiin, mutta yksi osui vatsaan.

Mieheltä ryöstettiin lompakko ja säiliöauton avaimet, mutta miehet eivät saaneet kuormuria liikkeelle.

Rikossarja jatkui läheisellä asuinalueella, jossa kolmikko yritti tunkeutua useisiin autoihin. Niitä ei saatu liikkeelle.

Lopuksi he murtautuivat erääseen asuntoon.

– Asukkaat nukkuivat yläkerrassa ja olivat heränneet meteliin. He eivät onnekseen menneet alakertaan katsomaan mistä oli kyse.

Miehet veivät auton avaimet ja auton pihasta.

Kolmikko jäi kiinni eri paikoista viikonlopun aikana.

Uusi pako

Keravan vankilasta karannut onnistui vielä pakenemaan poliisin huostasta lääkärikäynnin aikana, mutta hänet saatiin kiinni.

Poliisitutkinnan mukaan kolmantena ryhmässä olleen osuus tapahtumiin oli vähäinen, eikä häntä vaadittu vangittavaksi.

18- ja 20-vuotiaat miehet vangittiin epäiltyinä muun muassa kahdesta tapon yrityksestä, kahdesta törkeästä ryöstöstä ja pahoinpitelystä.

Suunniteltu pako

20-vuotias oli karannut Keravan vankilasta 3. syyskuuta aamulla. Hän oli töissä ulkona ja juoksi pakoon muusta syystä avatusta portista.

Perään sännännyt vartija oli saada hänet kiinni, mutta mies ehti hypätä lähellä odottavaan autoon.

Miehen taustalla on muun muassa törkeitä pahoinpitelyitä, virkamiehen väkivaltaista vastustamista ja rattijuopumuksia.

Pari kuukautta sitten sama vanki oli saatettuna eräässä tilaisuudessa vankilan ulkopuolella, kun hän karkasi saattajiltaan.

Pakoa tutkii Itä-Uudenmaan poliisi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme