Mainos
Mainos

Vankilamatematiikkaa: Miksi Aarnio istuu 13 vuoden tuomiostaan vain 4,5 vuotta?

Viimeisen viikon aikana on tullut useita kysymyksiä siitä, kauanko huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio istuu vankilassa ja miten se määräytyy. Tätä valottaa MTV uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Aarnio sai syksyllä 2016 Helsingin hovioikeudesta kolmen vuoden vankeustuomion Trevoc-haarassa.

Nyt vuoden vaihteen alla hän sai huumejutussa kymmenen vuotta lisää. Lain rangaistukset lasketaan yhteen eli yhteensä siitä tulee kolmetoista vuotta vankeutta, mikä on myös yhteenlaskettujen tuomioiden maksimirangaistus. 

Jos yksittäisten rikosten rangaistukset olisi laskettu vain yhteen, Aarnio olisi saanut huumeista jo noin 40 vuotta vankeutta. 

Koko tuomio vankilassa?

Aarnio lasketaan ensikertalaiseksi, koska Trevoc oli samaa vyyhtiä kuin huumejuttu. Hän ei ole ollut suorittamassa aiemmin vankeusrangaistusta vankilassa.

Koska Aarnio on ensikertalainen aivan aluksi kolmetoista vuotta jaetaan puoliksi, jolloin jää 6,5 vuotta.

Tutkinnan aikana Aarnio oli vangittuna aika tarkkaan kaksi vuotta. Rikosseuraamusvirastosta kerrotaan, että tutkintavankeusaika vähennetään nimenomaan vasta tuosta 6,5 vuodesta, ei kolmestatoista.

Näin siis jää 4,5 vuotta.

Lue tarkempi selvitys asiasta Jarkko Sipilän Elinkautinen-blogista.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme