Mainos
Mainos

Vankilasta vapautunut mies puukotti nukkuvaa kaulaan – "Miksi ystävä tekee tällaista?"

20-vuotias mies tuomittiin tänään Espoon käräjäoikeudessa vankeuteen tämän puukotettua nukkuvaa miestä. Mies oli vapautunut vankilasta vain kolme päivää aikaisemmin. 

Puukotettu mies oli krapulapäivää viettäessään nukahtanut Espoossa television eteen, heräten siihen, että hänen hyväksi ystäväkseeen kuvailema mies viilsi hänen kurkkuaan veitsellä.

Mies oli tämän vuoden heinäkuussa vapautunut vankilasta aiemmista rikoksistaan, jonka jälkeen hänellä oli vapautumista juhliessa mennyt kertomansa mukaan ”aika kovaa”. Hän kertoi, että hänellä ei ollut muistikuvaa uhrin tapaamisesta vapautumisensa jälkeen, mutta myönsi muistikuviensa tapahtumista olleen huonot. Hän muisti palanneensa kotiinsa, vaihtaneen vaatteensa ja jääneen kotiin.

Heräsi kaulan viiltämiseen

Uhrilla vierailusta kuitenkin oli muistikuvia. Hän oli viettämässä asunnollaan krapulaa erinäisessä joukossa, kun mies oli saapunut paikalle piipahtamaan. Mies oli kuitenkin jäänyt asunnolle, poltellut uhrin kanssa tupakkaa ja jutellut niitä näitä. Uhri oli nukahtanut sohvalle, ja herännyt kurkun viiltämiseen.

Vieressään hän näki miehen seisomassa vierellään veitsen kanssa, jolloin hän kiepsahti sohvalta lattialle torjuen kaksi iskua. Toinen iskuista osui oikeaan käteen, ja toinen oikeaan rintaan. Uhri pakeni vessaan, ja mies poistui asunnosta.

– (Uhrin) mukaan hänen vammansa ovat kaikesta huolimatta enemmänkin henkisellä puolella ja hän on ihmetellyt, miksi ystävä tekee tällaista. Motiivista ei ole ollut mitään käsitystä, tuomiossa kerrotaan.

Väitti veren tulleen huumeiden käytöstä

Miehen housuista löytyi tutkinnassa uhrin verta. Mies epäili, että olisi mahdollisesti käyttänyt suonensisäisiä huumeita ystävänsä kanssa, ja tämä selittäisi veren päätymisen housuihin. Oikeus piti kokonaisuudessa uskottavampana, että veri ei ole tullut huumeiden käytöstä. Myös asunnossa ollut nainen oli kertonut tämän käyneen asunnolla, vaikkei tätä istuntosalissa tunnistanutkaan.

– Käräjäoikeus on saanut tilanteesta vaikutelman, että (todistaja) ei ole halunnut syystä tai toisesta tunnistaa (miestä) istuntosalista.

Oikeus katsoi, että mies olisi voinut halutessaan surmata puolustuskyvyttömän miehen puukolla, mutta oli tehnyt sen sijaan pinnallisia viiltoja kaulaan. Siksi katsottiin, ettei miehen tarkoituksena ollut surmata uhria, vaikka miehet olivatkin kamppaileet. Tästä uhrille aiheutui uusia vammoja. Teon katsottiin olevan törkeä pahoinpitely.

Mies oli aiemmin tuomittu väkivaltarikoksista, joten ehdollista tuomiota hänelle ei voitu antaa. Mies tuomittiin 2 vuoden 11 kuukauden 15 päivän vankeusrangaistukseen, jossa on huomioitu myös ehdottomaksi muuttunut ehdollinen vankeusrangaistus. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme