Mainos
Mainos

Vankina pidetty nainen löydettiin Pohjois-Suomesta - "Ei hän ihan tasapainossa ollut"

Poliisi on etsintäkuuluttanut yhden vangittuna pidetyn naisen lapsista.

Neljä vuotta vankeudessa ollut, vuonna 1991 syntynyt nainen synnytti neljä lasta, joista kolme syntyi vangitsemisen aikana vuosina 2011, 2012 ja 2013. Neljäs lapsi syntyi naisen vapautumisen jälkeen vuonna 2014.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Hannu Kallioniemen yhdestä lapsesta on annettu etsintäkuulutus. Lasten isän eli naista vankina pitäneen 44-vuotiaan miehen mukaan poikalapsi on Ruotsissa.

– Ruotsi on tullut esille siinä, että epäillyt, lähinnä lapsen isä, on todennut poliisille, että lapsi on toimitettu Ruotsiin. Isän mukaan lapsi on hyvässä hoidossa. Hän on sanonut myös, ettei tule kertomaan viranomaisille tarkemmin missä lapsi on. Mutta täyttä varmuutta tästä ei ole, lapsi voi olla ihan hyvin myös Suomessa.

Kallioniemen mukaan naisen muut lapset ovat hyvässä hoidossa.

Vangittuna pidetty nainen lapsineen löydettiin poliisin ja sosiaaliviranomaisten tarkastuskäynnin yhteydessä asunnosta Pohjois-Suomesta. Muutama päivä tämän jälkeen naista vankina pitänyt mies otettiin kiinni Savonlinnassa ja tämän tytär Joensuussa. Kiinniotot tehtiin samana päivänä.

– Nainen lähti aika avoimesti kertomaan tapahtumista. Ei hän ihan tasapainossa ollut, mutta ehkä hän oli enemmänkin helpottunut, että pääsi niistä olosuhteista pois, Kallioniemi sanoo.

Järkyttävä teko saa myös kokeneen poliisin mietteliääksi.

– Herättää kysymyksiä, miten tällaisissa olosuhteissa voi elää vuosikausia ikään kuin yhteiskunnan ulkopuolella. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme