Mainos
Mainos

Vantaan ex-johtaja lahjuskäräjillä: "Tämä on älytön juttu"

Vantaan entinen apulaiskaupunginjohtaja Jukka Peltomäki kiistää kaikki häneen kohdistetut syytteet.

– Tämä on älytön juttu. Olen syytön, Peltomäki sanoi toimittajille aamulla Helsingin käräjäoikeudessa.

Peltomäen lahjusjutun pääkäsittely alkoi tänään syyttäjän syytteiden lukemisella. Peltomäkeä syytetään törkeistä lahjuksen ottamisista vuosina 2006-2011. Häntä syytetään myös virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteessä Peltomäen lahjomisesta on arkkitehtitoimisto Forma-Futuran omistaja Leila Tuominen. Syytteen mukaan hän antoi Peltomäelle yli 200 000 euron lahjat ja etuudet, joilla on pyritty vaikuttamaan Peltomäen toimintaan. Tuominen toimi suunnittelijana tai konsulttina kaavamuutosasioissa, joiden käsittelyyn Peltomäki osallistui virkatehtävässään.

Myös Tuominen kiistää syytteet. Tuominen itse ei halunnut lausua asiasta medialle. Häntä avustaa oikeudessa  asianajaja Matti Manner.

Molempien syytettyjen mukaan asiassa on ollut kyse Peltomäen ja Tuomisen välisestä, pitkään jatkuneesta ystävyyssuhteesta.

– Ystävän auttaminen ei ole lahjusrikos, Manner sanoi.

Pääkäsittelylle on varattu aikaa marraskuuhun asti.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot