Mainos
Mainos

Vantaan Hakunilassa piiritetty asemies ilmoittautui itse poliisille – rikosnimikkeet lievenivät naisen kuulustelun jälkeen

Vajaat kaksi viikkoa sitten Vantaan Hakunilassa piiritetty asemies on ilmoittautunut itse poliisille.

Poliisi etsintäkuulutti vantaalaisen 28-vuotiaan miehen sunnuntaina 6. elokuuta tapahtuneen piirityksen jälkeen. Mies ilmoittautui poliisille seuraavan viikon torstaina.

– Epäilty tuli itse poliisin luo. Hänet otettiin kiinni, mutta häntä ei vaadittu vangittavaksi, koska teon rikosnimikkeet lieventyivät tutkinnan edetessä, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Kimmo Hyvärinen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo.

Poliisi sai sunnuntaina 6. elokuuta kello 15.21 ilmoituksen uhkaavasti käyttäytyneestä miehestä. Ilmoituksen teki Hakunilan Vaunukujalla sijaitsevassa asunnossa asuva nainen.

Ilmoituksen mukaan mies oli ampunut asunnon pihalla yhden laukauksen. Nainen kertoi poliisille miehen tunkeutuneen asuntoon ja pahoinpidelleen häntä.

Nainen pääsi ulos asunnosta, jonka jälkeen hän soitti poliisille. Naisen mukaan mies oli jäänyt asuntoon yksin.

Ampui kerran ilmaan

Poliisi meni paikalle ja piiritti asunnon. Paikalla oli useita raskaasti aseistettuja poliisipartioita.

Myöhemmin samana iltana poliisi suoritti paikalla hallitun räjäytyksen ja meni sisään asuntoon. Miestä ei kuitenkaan löydetty sisältä.

Hyvärisen mukaan mies oli todennäköisesti poistunut asunnosta jo ennen poliisin saapumista.

Alun perin miestä epäiltiin törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

– Rikosnimikkeet lieventyivät naisen kuulustelun perusteella, Hyvärinen kertoo.

Miestä epäillään nyt kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Miestä ei enää epäillä laittomasta uhkauksesta.

– Tämä on aika normaali riitatapaus, missä epäillyllä sattui olemaan ase mukana. Asetta ei ole käytetty asuntoon sisäänpääsemiseksi, vaan nainen on itse päästänyt miehen sisään.

Miehen epäillään pahoinpidelleen naista sisällä asunnossa, mutta hän ei ole uhannut tämän henkeä. Pihalla mies oli ampunut kerran ilmaan.

– Mies on kertonut kuulusteluissa oman näkemyksensä asioista. Pääosin hän myöntää teon, mutta osan asioista hän kiistää, Hyvärinen sanoo.

Mies ja nainen tuntisivat toisensa entuudestaan, mutta poliisi ei kommentoi tarkemmin heidän välistä suhdettaan.

Poliisin mukaan jutun esitutkinta valmistunee elokuun aikana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme