Mainos
Mainos

Vantaan "harakanampuja” uhkasikin juhlaväkeä tappamisella

Vantaan käräjäoikeudessa selvisi, että parin vuoden takainen "harakanampuja"-tilanne olikin erilainen kuin aluksi uutisoitiin.

Käräjäoikeus tuomitsi 56-vuotiaan miehen laittomasta uhkauksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta ehdolliseen vankeuteen.

Tapaus sattui kaksi vuotta sitten Vantaan Koivupäässä. Aikanaan poliisi tiedotti miehen ampuneen omalla pihallaan harakoita.

Vantaan käräjäoikeudessa selvisi tapahtumien todellinen kulku. 56-vuotias oli tullut pariin otteeseen naapurinsa pihalle kesken lasten juhlien loppuiltapäivästä. Humalainen mies oli hyvin vihainen.

Mies palasi omalle pihalleen ja ampui laukauksia, jonka jälkeen hän tuli uudestaan naapurin pihalle Tikka-kiväärin kanssa. Mies ilmoitti nyt ampuvansa naapurissa asuvan naisen veljen.

Mies latasi patruunan ja ampui ilmaan. Lapset olivat peloissaan.

"Hyvin moitittavaa"

56-vuotias selvitti itse, että hän halusi vain näyttää kivääriään naapurille ja tarkoitus oli ampua harakoita.

Mies kyllä kertoi olleensa hyvin päihtynyt ja nälkäinen, kun hänen oma veljensä ja naapurin naisen veli olivat jättäneet hänet metsästysretken jälkeen useiksi tunneiksi odottamaan kyytiä kotiin.

Harakkaselitys ei oikeudelle mennyt läpi, vaan se uskoi naapurin naisen kertomusta.

Oikeuden mukaan ladatun kiväärin kanssa naapurin pihamaalla kulkeminen, tappouhkausten esittäminen ja aseen laukaiseminen on ollut omiaan aiheuttamaan paikalla olevissa henkilöissä yleisesti pelkoa.

– Päihtyneenä ammuskelu yleisellä asuinalueella on hyvin moitittavaa ja yleisvaarallista, Vantaan käräjäoikeus totesi.

Oikeus arveli päihtymystilan ja mielen pahoittamisen provosoineen miestä. Menettely katsottiin laittomaksi uhkaukseksi.

Mies tuomittiin myös lievästä ampuma-aserikoksesta, koska hänen muut aseensa eivät tuolloin olleet lukitussa asekaapissa.

Oikeus langetti 56-vuotiaalle 60 päivää ehdollista vankeutta.

Oikeudessa kuullun mukaan naapureiden välit ovat nyt kunnossa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot