Mainos
Mainos

Vantaan namusetä yhä karkuteillä - tuntomerkit ristiriitaisia

Poliisi ei ole tavoittanut Vantaalla miestä, josta viime viikolla kirjattiin useampia ilmoituksia lasten ahdistelusta. Ilmoitusten mukaan mies yritti koulujen lähistöllä houkutella lapsia mukaansa.

– Lähipoliisi kirjasi neljä erillistä ilmoitusta lasten ahdistelijasta. Lisäksi vihjetiedoissa on ilmoitus kahdesta tapauksesta. Emme kuitenkaan tiedä, onko kaikissa kyse samasta henkilöstä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisaria Teemu Aittomaa Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Ilmoitusten mukaan lapset ovat kertoneet pakettiautolla liikkuneesta miehestä Vierumäen ja Rekolanmäen koulujen lähellä. Poliisin mukaan epäillyn tuntomerkit ovat heikkoja.

– Lasten antamat tuntomerkit ovat epämääräisiä ja ristiriitaisia. Tällä hetkellä tiedämme vain varmuudella, että kyseessä on mies. Lasten on haastava arvioida esimerkiksi miehen ikää tai pituutta, Aittomaa kertoo.

Tutkinnanjohtajan mukaan miehen autosta on myös ristiriitaisia havaintoja.

– Osassa vihjeistä puhutaan sinisestä autosta, joissakin ilmoituksissa kyse on pakettiautosta, toisissa taas henkilöautosta.

Poliisin mukaan ilmoitukset miehestä on annettu tiedoksi alueen poliisipartioille.

– Varsinkin niiden koulujen alueilla, joissa miehestä on tehty havaintoja, on tehokkaampaa valvontaa, tutkinnanjohtaja, rikoskomisaria Teemu Aittomaa Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme