Mainos
Mainos

Vantaan paloittelumurhista vaaditaan elinkautista

Vantaan käräjäoikeudessa alkoi tänään poikkeuksellisen raa’an kaksoismurhan käsittely. Kaksi miestä on syytteessä murhasta ja yksi mies rikoksentekijän suojelemisesta.

Syyttäjän mukaan kaksi miestä surmattiin viime kesäkuussa United Brotherhoodin kerhotiloissa Vantaan Pähkinärinteissä. Miehet surmattiin syyttäjän mukaan lyömällä heitä teräaseella päähän. Tämän jälkeen ruumiit paloiteltiin ja pakattiin jätesäkkeihin.

Kumpikin uhreista löydettiin heinäkuussa maastosta, toinen Nurmijärveltä ja toinen Vihdistä.

- Tekijöinä on ollut kaksi henkilöä, teossa on käytetty yllätyksellistä ja voimakasta väkivaltaa, ruumis on katkaistu kahteen osaan ja siirretty maastoon teon jälkeen ja tekijät ovat myös pyrkineet hävittämään tekonsa aiheuttamat jäljet tekopaikalta, syyttäjä summasi.

Kihlakunnansyyttäjät Leena Hurmala ja Kati Lindholm vaativat kaksikolle elinkautista vankeutta kahdesta murhasta. Syytetyillä on väkivaltarikostaustaa ja he kuuluvat rikollisjengin United Brotherhoodiin. Uhreilla ei tiettävästi ollut jengitaustaa.

Syytetyistä vanhempi kiisti murhasyytteet kokonaisuudessaan. Nuorempi kiisti tahallisen henkirikoksen, mutta myönsi syyllistyneensä kahteen törkeään pahoinpitelyyn, kahteen kuolemantuottamukseen ja hautarauhan rikkomisiin.

Hän sanoo luulleensa, että uhrit ovat vain tajuttomina. Miehen mukaan hän tajusi vasta seuraavana päivänä, että uhrit ovat kuolleet. Siitä seurasi paniikki, ja ruumiit hävitettiin.

Rikoksentekijän suojelemisesta syytetty mies kiisti syytteen.

- Siivoustarvikkeiden tai todisteiden ostaminen ei ole rikoksentekijän suojelemista, miehen asianajaja totesi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme