Mainos
Mainos

Vantaan vankikarkuri tavoittamatta - apuri mukana?

Poliisi etsii yhä viime sunnuntaina Vantaan vankilasta karannutta vankia, tutkinnanjohtaja Kimmo Hyvärinen kertoo MTV3 Uutisille. Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että karkurilla olisi ollut apuri vankilan ulkopuolella.

Vantaan vankilaa on pidetty teknisten ja rakenteellisten turvajärjestelyiden ansiosta lähes pakovarmana vankilana. Vankilasta on karannut aikaisemmin vain yksi vanki.

Hyvärisen mukaan karkurilla on vain vähäistä rikostaustaa Suomessa. Hän oli Vantaan tutkintavankilassa odottamassa siirtoa Viroon, jossa hänet oli etsintäkuulutettu. Hyvärisen mukaan karkuri voi olla missä tahansa Suomessa.

– Viroon hän ei ainakaan ole mennyt. Se on selvää. Karkuri ei ole myöskään vaarallinen, Hyvärinen toteaa.

Hänen mukaansa karkurista on tehty nyt kansainvälinen etsintäkuulutus.

Vankilapaon aikaan osa turvakameroista oli hajalla, mikä saattoi edesauttaa vankikarkurin pako. Hyvärisen mukaan ukkonen ja salamat olivat rikkoneet osan kameroista parisen viikkoa sitten.

Virolainen vanki karkasi Vantaan vankilasta sunnuntaina iltapäiväulkoilun aikana kiipeämällä aidan yli ilman apuvälineitä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme