Mainos
Mainos

Vantaan vankilassa taas pahoinpitely – väkivaltainen raiskaaja hakattiin

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii tiistaiaamuna Vantaan vankilassa tapahtunutta pahoinpitelyä. Uhri hakattiin sellissään. Teossa käytettiin MTV3 Uutisten tietojen mukaan jotain tylppää esinettä.

Uhri on Tenho Armas Nyman, joka tuomittiin käräjäoikeudessa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeästä vapaudenriistosta, kolmesta pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta. Hovi alensi tuomion seitsemään vuoteen vankeutta.

Tuomion mukaan mies piti naisuhria vankina lähes 20 tuntia. Teko tapahtui toukokuussa 2011 Helsingissä.

Nyman oli aseella uhaten vienyt uhrin asuntoonsa ja pahoinpitely tätä mm. rautaputkella. Nainen oli raiskattu aseella uhaten.

Juttu käsiteltiin aikanaan suljetuin ovin.

Oikeuden arvion mukaan teko oli kokonaisuudessaan arvostellen törkeä. Aamulla, kun tuomittu oli nukahtanut, uhri oli yrittänyt poistua miehen asunnosta. Yritys kuitenkin epäonnistui, koska mies oli lukinnut poistumistiet. Vapaudenriisto kesti oikeuden arvion mukaan 19 tuntia.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos arvioi, että Nymania on pidettävä erittäin vaarallisena.

Jo toinen tapaus

Kyseessä on ainakin toinen Vantaan vankilassa tapahtunut pahoinpitely lyhyen ajan sisällä.

Tieto edellisestä Vantaan vankilassa tapahtuneesta pahoinpitelystä tuli julkisuuteen syyskuun alussa, kun 8-vuotiaan tyttärensä murhasta syytetty mies pahoinpideltiin.

Poliisi lopetti tutkinnan, kun tekijää ei löytynyt.

(4.9.2012)

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme