Mainos
Mainos

Vapaudenriistot ja pahoinpitelyt toivat nuorisoporukalle vankeutta

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut yhteensä 11 iältään 16-22-vuotiasta nuorta rikosvyyhdestä, johon liittyi muun muassa pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja vapaudenriistoja.

Tuomiot tulivat Vantaalla kevään aikana yhdessä ja yksin tehdyistä omaisuus- ja väkivaltarikoksista.   

Eräässä tapauksessa kolmea alaikäistä pidettiin oikeuden mukaan väkisin asunnossa, heidät sidottiin, heitä pahoinpideltiin ja heidän omaisuuttaan anastettiin.   

Toisessa tapauksessa naista oli pidetty oikeuden mukaan yli kolme vuorokautta vankina asunnossa ja häneltä oli muun muassa kiristetty pankkitunnuksia pahoinpitelemällä.  

Käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen miehen neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeistä ryöstöistä ja vapaudenriistosta. Lisäksi vuonna 1996 syntynyt mies tuomittiin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen ja vuonna 1998 syntynyt mies kahdeksi vuodeksi ja kuukaudeksi vankeuteen muun muassa nuorena henkilönä tehdyistä törkeistä ryöstöistä, törkeistä pahoinpitelyistä ja vapaudenriistoista.   

Kaksi vuonna 1996 syntynyttä miestä tuomittiin kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen ja kaksi vuonna 1998 syntynyttä miestä sakkoihin.   

Kaksi aikuista naista ja yksi mies tuomittiin lisäksi ehdollisiin vankeusrangaistuksiin ja yksi aikuinen nainen 70 päiväksi vankeuteen.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme