Mainos
Mainos

Vapauttava tuomio Sonera-kirjasta sai sinetin

Kohutusta Sonera-kirjasta annettu vapauttava tuomio on saanut sinetin. Helsingin hovioikeus päätti maanantaina antamassaan ratkaisussa, että käräjäoikeuden tuomio jää voimaan, koska sekä jutun syyttäjä että asianomistaja lopettivat jutun ajamisen hovioikeudessa.

Vuosia puidussa jutussa oli kyse kohua herättäneestä teoksesta Minne hävisivät Soneran rahat, joka ilmestyi internetissä 2002. Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander loukkaantui salanimellä julkaistusta kirjasta.

Rikosepäilyt johtivat lopulta oikeudenkäyntiin, jossa kirjan kirjoittajaksi epäilty konsultti Timo-Pekka Silén oli syytteessä törkeästä kunnianloukkauksesta. Hänet vapautettiin käräjäoikeudessa, koska häntä ei voitu todistaa kirjoittajaksi.

Syyttäjän mukaan todisteet Siléniä vastaan olisivat olleet kahdessa kirjeessä, mutta korkein oikeus ei viime syksynä sallinut niiden käyttöä todisteina. Kirjeiden käyttöä puitiin useaan kertaan monessa oikeusasteessa.

Jutun syyttäjä Heikki Poukka ilmoitti jo KKO:n ratkaisun jälkeen lopettavansa syytteen ajamisen. Myös Relander ilmoitti silloin, että hän on valmis lopettamaan jutun käsittelyn.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme