Mainos
Mainos

Varkaat iskivät kahdesti samaan taloon - harvinaisia design-esineitä kateissa

Poliisin mukaan mäntsäläläisestä omakotitalosta varastettiin omaisuutta reilusti yli 10 000 euron arvosta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii kahta samaan omakotitaloon kohdistunutta murtoa.

Ensimmäisen kerran Ohkolantiellä sijaitsevaan omakotitaloon murtauduttiin 19. helmikuuta. Varkaat veivät useita arvokkaita ja harvinaisia design-esineitä.

Varkaat saivat saaliiksi muun muassa Paavo Tynellin suunnitteleman seinälampettiparin ja messinkivalaisimen, Timo Sarpanevan suunnitteleman fasettihiotun orkidean ja Tapio Wirkkalan suunnitteleman pronssisen kynttilänjalan. Kyseistä kynttilänjalkaa on valmistettu vain muutama kappale ja siitä löytyy leima Tapio Wirkkala Kultakeskus. Kynttilänjalassa on myös erityistuntomerkkinä mallasjuoman peukalonmerkki.

– Tilaustyö on yksi mahdollisuus, joka otetaan tutkinnassa huomioon. Varastetun omaisuuden arvo on reilusti yli 10 000 euroa, rikoskomisario Juha Koivisto Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta kertoo MTV Uutisille.

Koivisto sanoo, että ketään ei ole otettu kiinni tapauksen johdosta.

Röyhkeät varkaat iskivät samaan kohteeseen uudestaan viime yönä. Talon autokatoksesta varastettiin asuntomurron yhteydessä varkaiden haltuun päätyneillä avaimilla musta Toyota Corolla Verso -merkkinen henkilöauto. Auton rekisteritunnus on ZRY-570.

– Auto voi mahdollisesti lojua jossain hylättynä.

Lisäksi varkaat olivat murtautuneet autokatoksen yhteydessä olevaan autotalliin ja varastaneet sieltä Idmanin valmistaman, 1950-luvulta peräisin olevan arvokkaan kristallikattovalaisimen.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme