Mainos
Mainos

Varkautelaiselle kauppiaalle sakkoja seksuaalisesta häirinnästä

Pohjois-Savon käräjäoikeus on tuominnut varkautelaisen kauppaliikkeen toimitusjohtajan työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä 100 päiväsakkoon.

Käräjäoikeuden mukaan miespuolinen toimitusjohtaja oli kohdellut seitsemää naispuolista työntekijäänsä epäasiallisesti.

Kohtelu ilmeni mm. seksuaalisena häirintänä. Toimitusjohtaja oli läpsinyt ja puristellut työntekijöitä takapuolista ja rinnoista ja kommentoinut heidän pukeutumistaan, ulkomuotoaan ja kävelytyyliään seksuaalissävytteisesti.

Työntekijät jäivät sairauslomille pitkään kestäneen tilanteen kärjistyttyä pari vuotta sitten keväällä.

Käräjäoikeuden päätöksen mukaan epäasiallista kohtelua oli myös vähättelevä suhtautuminen työpaikalla esiin nostettuihin epäkohtiin, työterveyshuollon käyttämiseen liittyvät ristiriitaiset ohjeet ja työntekijöiden ulkonäön arvostelu.

Toimitusjohtaja kiisti käräjillä syyllisyytensä ja katsoi, että väitteet seksuaalisesta häirinnästä olivat liioiteltuja ja suurenneltuja ja piti tekoja lähinnä huumorina.

Näyttö käräjäoikeudessa perustui pitkälti asianomistajien kertomuksiin, koska tapahtumilla ei ollut muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta silminnäkijöitä.

Käräjäoikeus katsoi, että toimitusjohtajan toiminta oli ollut tahallista ja se oli jatkunut useita vuosia työntekijöiden ilmoituksista ja reagoinneista ja vaihtumisesta huolimatta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme