Mainos
Mainos

Varma kevään merkki - aggressiiviset itäkauppiaat kaduilla

Erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa Suomen suurissa kaupungeissa varmana kevään merkkinä on viime vuosina voitu pitää sitä, kun aggressiiviset katukauppiaat rantautuvat katukuvaan. Ja jos tähän ennustukseen on uskominen, kevät on täällä.

- Tänä vuonna poliisi on saanut muutamia yksittäisiä yhteydenottoja näistä kauppiaista, kuvaa poliisitarkastaja Pentti Kangasniemi poliisihallituksesta.

Kyse on Baltian maista saapuneista kaupustelijoista, jotka saattavat myydä esimerkiksi kiikareita, kelloja tai koruja.

- Osa heistä käyttäytyy väkivaltaisemmin kuin mihin meillä Suomessa on totuttu ja näistä tapauksista otetaankin sitten usein yhteyttä poliisiin. Lisäksi liikkeenharjoittajat ovat saattaneet ottaa yhteyttä, kun tällaiset myyjät toimivat usein kauppakeskuksissa tai suurten liikkeiden edustalla, jatkaa Kangasniemi.

Aggressiivisessa kaupustelussa kyse saattaa olla esimerkiksi hihassa roikkumisesta tai muutoin häiritsevän tungettelevasta myyntitapahtumasta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme